Представлення повнометражного художнього фільму «Птах душі» на Європейському кіноринку

Компанія «УМ-ГРУП» представить повнометражний художній фільм «Птах душі» на Європейському кіноринку (European Film Market) під час Берлінського міжнародного кінофестивалю Berlinale – Berlin International Film Festival, який розпочинається сьогодні, 15 лютого.
Заплановані переговори з міжнародними дистриб’юторами для презентації проекта.
Фільм «Птах душі» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно 2017 року. Режисером є Роман Бровко, продюсером – Артем Денисов. автори сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов.
«Птах душі» – це метафорична історія, що розповідає про останні дні життя геніального українського поета-шістдесятника Василя Стуса та про його загадкову смерть у радянському таборі в ніч на 4 вересня 1985 року. Фільм розповість про становлення Стуса як поета та борця за українську культуру, а також про марні спроби тоталітарної радянської влади спокусити поета продати душу за «свободу».
Зараз триває кастинг акторів і підготовка до зйомок фільму.
Прем’єра в Україні запланована на початку 2019 року.
«Берлінале» – це міжнародний кінофестиваль акредитований FIAPF (Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів), який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу, і щорічно проходить у Берліні (Німеччина). Цьогоріч фестиваль триватиме з 15 по 25 лютого. У рамках «Берлінале» щорічно проводиться Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, покупців, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.
На Європейському кіноринку працюватиме Український стенд, організований спільно Асоціацією кіноіндустрії України, Державним агентством України з питань кіно, Міністерством закордонних справ України та провідними гравцями кіноіндустрії нашої країни.
Ссылка на основную публикацию