Хрещатик і Майдан Незалежності у 1960-і роки

Ось так виглядав Хрещатик і Майдан Незалежності у 1960-і роки. 29 квітня буде частково відновлено його тогочасний вигляд спеціально для зйомок фільму ПТАХ ДУШІ / Фільм про Василя Стуса.
Нагадуємо, що о 19.30 у неділю, 29 квітня, відбудеться церемонія початку зйомок повнометражного художнього фільму «Птах душі» (робоча назва) виробництва UM-GROUP за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
На першотравневі свята буде частково відновлено радянський Хрещатик кінця 1960-х років і зніматиметься сцена з палаючою людиною.
Час: неділя, 29 квітня, 19.30 – розбиття тарілки знімальною групою
Місце: Київ, вул. Хрещатик, 19
Учасники: режисер Роман Бровко, продюсер Артем Денисов, автори сценарію Сергій Дзюба і Артемій Кірсанов, оператор Костянтин Пономарьов, виконавець ролі Василя Стуса – Дмитро Ярошенко, перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін, актори, а також члени знімальної групи фільму.
Після традиційного розбиття тарілки знімальною групою почнеться перший день зйомок. Частину вулиці Хрещатик біля арки з виходом на вулицю Лютеранську буде декоровано, якою вона була за радянських часів кінця 1960-х років.
Там же буде зніматися сцена самоспалення Василя Макуха, колишнього вояка УПА, громадського діяча.
5 листопада 1968 року на знак протесту проти комуністичної тоталітарної системи, колоніального становища України, політики русифікації та агресії СРСР проти Чехословаччини, Василь Макух здійснив акт самоспалення на Хрещатику у Києві.
Проект фільму «Птах душі» став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер – Роман Бровко, оператор Костянтин Пономарьов, автори сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, продюсер – Артем Денисов.
Птах душі» – це метафорична історія про трагічну і загадкову смерть найпотужнішого поета-шістдесятника, правозахисника, героя України – Василя Семеновича Стуса та його боротьбу із радянською системою. Події фільму розгортаються під час останньої спроби КДБ спокусити поета химерною «свободою».
Жанр – біографічна драма, трилер.
У ролях: Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Віталій Салій, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Катерина Вишнева, Діана Розовлян та інші.
Прем’єра фільму планується на початку 2019 року.
Ссылка на основную публикацию